За България и Приморско

Природни фактори

Преходен микроклимат от умерен към субтропичен - мек, сух, с минимални валежи през лятото. Средната температура през юли е 27С, но често достига 30C - 33С. Плажната ивица е с дължина 2 км. Покрита е с мек, златист пясък. Морската вода през лятото е топла и спокойна със средна температура през юли 25C - 26С. Гладко пясъчно морско дъно. Чист въздух. Благоприятно съчетание на високо атмосферно налягане, влажност и температура на въздуха. Преобладаващо слънчево време в периода от април до октомври. Продължителност на деня 13-15 часа, Слънцето е активно 8-11 часа на ден. Уникално съчетание на море и широколистна дъбова и букова гора.

Просторни пясъчни плажове с живописни хълмове, тропическа растителност в делтата на река Ропотамо с причудливи скални форми на планината Странджа, с уникален микроклимат съчетаващ прохладата на вековна дъбова гора и нежно галещите лъчи на черноморското слънце, Ваканционен клуб "Приморско" предлага спокойна и здравословна почивка.

Приморско

Живописно разположен на малък полуостров между красивите заливи Стамополу и Дяволски залив, на 50км южно от гр. Бургас. Климатът е под континенталното влияние от север и от запад, черноморското влияние от изток и средиземноморското от юг. Лятото е слънчево и топло със свежи дневни ветрове и сравнително високи нощни температури.

Град Приморско разполага с около 80 000 легла в хотели, семейни пансиони, къмпинги, почивни станции, вили, къщи и самостоятелни стаи. Има изградени цели хотелски комплекси, включващи ресторанти, басейни, спортни зали, паркинги, паркови площи, детски площадки и др. В заведенията за хранене и развлечения могат да се опитат ястия не само от българската традиционна кухня, но и международни.